wtorek, 10 lutego 2009

Cudowne muffinki z różą i białą czekoladą

Muffinki z różą i białą czekoladą



Składniki na około 17 muffinków:

SUCHE

2 szklanki mąki

2/3 szklanki brązowego cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki soli

MOKRE

1 szklanka mleka

100g masła, rozpuszczonego i ostudzonego

1 jajo

4 pełne łyżeczki konfitury z płatków róży

ORAZ

1 tabliczka białej czekolady, drobno posiekana

******

Piekarnik rozgrzać do 210 stopni.

Foremkę do muffinków wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami (papierowymi osłonkami)

Wymieszać ze sobą w misce SUCHE składniki. W osobnej misce wymieszać MOKRE składniki. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać.

Drewnianą łyżką nakładać ciasto do foremek, do 2/3 ich wysokości .

Piec ok. 25 minut- sprawdzić patyczkiem, czy w środku są suche.

Smacznego!

Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Magiczny aromat rozchodzi się po całym domu a smak po prostu niesamowity!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz