Muffinki z różą i białą czekoladą
Składniki na około 17 muffinków:
SUCHE
2 szklanki mąki
2/3 szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
MOKRE
1 szklanka mleka
100g masła, rozpuszczonego i ostudzonego
1 jajo
4 pełne łyżeczki konfitury z płatków róży
ORAZ
1 tabliczka białej czekolady, drobno posiekana
******
Piekarnik rozgrzać do 210 stopni.
Foremkę do muffinków wysmarować masłem lub wyłożyć papilotkami (papierowymi osłonkami)
Wymieszać ze sobą w misce SUCHE składniki. W osobnej misce wymieszać MOKRE składniki. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać drewnianą łyżką. Dodać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać.
Drewnianą łyżką nakładać ciasto do foremek, do 2/3 ich wysokości .
Piec ok. 25 minut- sprawdzić patyczkiem, czy w środku są suche.
Smacznego!
Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Magiczny aromat rozchodzi się po całym domu a smak po prostu niesamowity!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz