Przepyszne.
Dziś na obiad bo późno wróciliśmy z pracy a mi w ręce wpadł ten przepis z magazynu Gourmet.
Nie spodziewałam się, że taki smak z tego wszystkiego wyjdzie. To jak pojechać na 20-minutowe wakacje gdzieś do Włoch :)
Składniki:
- 1/2 opakowania makaromu (u mnie penne)
- 1/3 szklanki oliwy
- 5 ząbków czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu (dałam 1 łyżeczkę)
- 2 łyżki odsączonych kaparów
- 2 łyżeczki pasty z anchois (roztarłam 4 fileciki anchois w moździerzu)
- 3/4 szklanki świeżych listków bazylii
- 1/2 łyżeczki płatków ostrej papryki (mam swoje ususzone chilli, usunęłam pestki i drobniutko posiekałam)
- 1 puszka pokrojonych pomidorów w zalewie (z zalewą)
- 1/2 szklanki oliwek (dałam czarne)
- szczypta cukru
Smacznego!
pycha......za mna te spagetti chodzi od 2 tygodni juz i pewnie sie w koncu skusze po przeczytaniu tej propozycji u ciebie :)
OdpowiedzUsuń