środa, 29 kwietnia 2009

Miód lawendowy

taki, który możesz przygotować w domu :) Smaczny dodatek na śniadanko.

Miód lawendowy



Składniki:
10 łyżek miodu o łagodnym smaku (u mnie miód mniszkowy)
2 łyżki suszonych kwiatów lawendy

  • Miód z lawendą podgrzać w garnuszku na małym ogniu- nie dopuścić do zagotowania. Gdy będzie już ciepły i gładku zgasić ogień i dać mu odpocząć 10 minut.
  • Przecedzić przez sito i wlać do wyparzonego słoika.
  • Szczelnie zamknąć.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Fajny pomysł. :) Do tej pory robiłam tylko cukier lawendowy, ale miód tez by się przydał, zważywszy, że dzierżę zanotowane przepisy, w których miód lawendowy występuje w składnikach. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chyba jeszcze dziś go zrobię
    bardzo mi się podoba

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękny! :)) Zatkało mnie totalnie... alez on musi pachnieć. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń