czwartek, 19 marca 2009

...a jutro na śniadanie...

...będzie pyszna sałatka, idealna do chrupiącej bułeczki lub świeżego chleba. Zdjęcia nie będzie, bo się zjadła za szybko :)
Prosta w przygotowaniu- będzie idealnym przysmakiem dla wszystkich, którzy lubią smak avocado.
Naprawdę ją polecam!

Sałatka z avocado, jajkiem i pomidorem

Składniki:
  • 1 dojrzałe avocado, zmiażdżone widelcem
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • 2 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmieszać w misce, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem. Zajadać ze świeżym pieczywem.

Z podanych składników wychodzi po sporej porcji dla 2 osób- lepiej zjeść ją od razu, bo avocado po kilku godzinach traci swój piękny, zielony kolor na rzecz dużo mniej atrakcyjnego szarego brązu.

2 komentarze:

  1. jutro będzie na sniadanie,
    a już się zjadła?;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. bo jutro będzie raz jeszcze!

    OdpowiedzUsuń