Przepis pochodzi z magazynu Gourmet a ja zobaczyłam go niedawno na tym blogu. Bardzo mnie zaciekawił- zdjęcia były tak apetyczne, że musiałam spróbować. Słuchajcie- przepyszne! Mój Ukochany poprosił o dokładkę :) Niesamowicie dobre połączenie wielu smaków. Szybko się przygotowuje- polecam!
Monte Cubano
Składniki:
- 2 kromki chleba o zwartym miąższu
- 1 do 2 łyżeczek musztardy
- 4 lub 5 pikli
- 2 plasterki szynki
- 2 plasterki wędzonego indyka (tak naprawdę dajcie wędlinę, którą lubicie)
- 3 plasterki sera żółtego
- 1/2 ząbka czosnku
- 1/2 łyżki majonezu
- 1 duże jajko
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- Na pierwszej kromce rozsmaruj musztardę, ułóż gęsto pikle, nakryj plastrami wędliny, następnie połóż ser. W miseczce zmieszaj drobno posiekany ząbek czosnku z majonezem, solą i pieprzem (do smaku). Złóż kanapkę.
- Na talerzu zmieszaj jajko z mlekiem, obtocz w nim kanapkę. Na patelni roztop masło. Smaż kanapkę na odkrytej patelni z obu stron tak, żeby była złoto- brązowa. Zdejmij z patelni, przykryj i odczekaj 1 minutę.
- Podawaj natychmiast. Smacznego!!
Ps. czy już widać, jaki mam ulubiony talerz w domu? tak, niebieski! :)
Konkurs ciągle trwa! Szczegóły tutaj
wygląda przepysznie i wydaje mi sie ze zaspokaja głod na długo ;)
OdpowiedzUsuńtak, jest sycący :)
OdpowiedzUsuńPyszne. Właśnie zjadłam!
OdpowiedzUsuń