Idealny do wypieków i dań wytrawnych. Zasada jego tworzenia jest podobna jak ekstraktu waniliowego. Pięknie pachnie :) Dużo lepsze rozwiązanie niż syntetyczny olejek do ciasta.
Ekstrakt cytrynowy

Składniki:
* cienko obrana skórka z 1 cytryny (bez białego wnętrza)
* 1/2 szklanki wody
* 1/2 szklanki wódki
Sposób przygotowania:
Skórkę drobniutko posiekać. Wsypać do słoiczka/ buteleczki. Zalać wodą zmieszaną z wódką. Wymieszać. Szczelnie zamknąć. Odczekać co najmniej 5 dni. Przed użyciem odcedzić. Termin przydatności: 1 rok
Polecam!
Ekstrakt cytrynowy
Składniki:
* cienko obrana skórka z 1 cytryny (bez białego wnętrza)
* 1/2 szklanki wody
* 1/2 szklanki wódki
Sposób przygotowania:
Skórkę drobniutko posiekać. Wsypać do słoiczka/ buteleczki. Zalać wodą zmieszaną z wódką. Wymieszać. Szczelnie zamknąć. Odczekać co najmniej 5 dni. Przed użyciem odcedzić. Termin przydatności: 1 rok
Polecam!